Szakrális körtánc – a belső női erő felébresztése és ünnep a szívben.

A körtánc az ősi hagyományokban, kultúrákban a rituálék színtere, a különleges alkalmak, ünnepek alapja, a közösség megerősítésére az összetartozást erősítve jött létre.

A bennünk zajló folyamatok kifejezésére alkalmas olyan helyzetekben, ahol a beszédnek nincs helye. Ahol csupán egyszerűen mozdulatokban fejeznénk ki mi zajlik legbelül. A hangsúly a tánc élvezetén van, nem a tánctudáson. A szakrális körtánc teret ad a léleknek a gyógyító folyamatokra. Egy bátor lépéssel indul, s mikor megízleljük a tánc adta varázslatot, az emelkedettség állapotába érkezhetünk. Ez a varázslat a közösség nélkül nem jön létre. A körben a kézfogás alap és lényeges. Energiák áramoltatása és mindannyiunkban lévő emelkedett energiák átadása történik. A női energiák felszínre hozása, annak harmonikus megélése megerősíti az önbizalmat bennünk.

A körben mindenki ugyanannak az egységnek ugyanazon része, senki sem különbözik a másiktól, nem nézzük a kort, a hovatartozást a vallást, elfogadjuk a másikat úgy ahogy van, a maga önvalójában.

A táncok leginkább koreografált egyszerű lépésekből állnak, azonban felfedezhetők köztük a hagyományos lépések, fellelhetők különböző korok zenéi, így modern zenék is, bár sokszor az autentikus zenét  igen közel érezhetjük magunkhoz.
Európai táncok és néptáncok ötvözete, 4 elem táncok (tűz-víz-föld-levegő), mantra táncok és modern zenék táncai. Ma pedig már a világ minden tájáról vannak zenék és táncok, sok esetben magunk találjuk és készítünk rá koeográfiát.

A Szakrális körtánc inkább a belső tartalmakról szól. Nem kifelé éljük meg, hanem befelé.
Olyan dinamikus tánc-és művészetterápiás módszer, amellyel a népek zenéire az ősi tánclépések táncolása közben, elvárásoktól mentes, elfogadó, ítélkezés- és kritikamentes légkörben elmélyült , meditatív közösségi élmények teremtődnek, ahol az önismeret és a gyógyhatás a mozgáson keresztül jön létre. A közösség pozitív energiája többszörösen hat az egyénre.

Eredete röviden: Wosien bajor balettmester kezdeményezésére indult az 1970-es években, amikor az emberek távol voltak egymástól és a közösség erejét újra fel kellett ébreszteni. Magyarországon a ’90-es évek óta táncolják. Ha még nem hallottál róla az azért van, mert befelé forduló , így akik a belső utakat keresik rátalálnak.