Szakrális körtánc és drámapedagógia

Szakrális körtánc

A kör szakrális formája az összetartozás, az egység, a teljesség tere.

A Szakrális tánc a 70’-es évektől kezdve hódít Európában. Wosien bajor balettmester, táncpedagógus, koreográfus kezdeményezésére indult Angliából. Itthon a 90-es évek óta táncolják.

Európai táncok-néptáncok ötvözete, melyekhez az idők folyamán kapcsolódtak a 4 elem táncok (tűz, víz, levegő, föld), mantra zenék és táncok, melyek kelet felől érkeztek.

Remélem ez a hatalmas kincs eljut mindenkihez, aki még nem tudja és nem tapasztalta.
A ritmus, a zene áldásai, a tánc öröme mindenkié.
Mindez a dráma eszköztárával bővítve hatalmas élményt nyújt.

Olyan dinamikus tánc- és mozgásterápiás módszer, melyben a népek zenéire az ősi tánclépések táncolása közben, az elvárásoktól mentes, elfogadó, ítélet- és kritikamentes légkörben elmélyült, meditatív közösségi élmények teremtődnek, ahol az önismeret és a gyógyhatás a mozgáson keresztül jön létre.
Élettani hatásai: javítja a memóriát, növeli az állóképességet, erősíti az immunrendszert, összehangolja a 2 agyféltekét, tudatosítja és feloldja a testi feszültségeket, életenergiával és erővel tölt fel, segít feloldani a napi feszültségeket, örömöt felszabadultságot kiegyensúlyozottságot ad, ezért szorongós-labilis lelkiállapotok kiváló terápiája.
A közösség pozitív energiája többszörösen hat az egyénre.

Drámapedagógia

Az önismeret a legfontosabb terület, ha ez megvan a többi is gyerekjáték. Játék 😊
Azaz legtöbb esetben játékon keresztül tapasztaljuk meg mindezt. Cselekvés – itt – most …ez a drámapedagógia hármasa.
Légy jelen most és cselekedj!  Érzelmi és értelmi területen való fejlődést eredményez minden egyes óra.
Játék – tanítási dráma – alkalmazott dráma.

Dráma és tánc

A dráma és a körtánc kapcsolódik az önismeretben, a dráma hármasában és abban, hogy légy jelen, figyelj magadra és a környezetedre!

Szívesen látjuk csatlakozni szándékozó körtáncos tagjainkat, meglévő csoportunkhoz! Jelentkezni lehet emailen, vagy telefonon. Tánctudást nem igénylő kikapcsolódás, mely testi-lelki szinte tölti fel a táncolni vágyó egyént. 

Szívesen vállalom egyéb csoportok, nevelő testületek, tanári testületek testi-lelki feltöltését két órás körtánccal, melybe a dráma elemeit is beépítem.