Pedagógiai kineziológia

Az Educational Kinesiology© (EDU-K©) vagy más néven Pedagógiai Kineziológia a különböző tanulási képességek fejlesztésével foglalkozik.
Része a  Brain Gym ® , és OBO ® mely egy olyan program, ami fizikai tevékenységekkel javítja a tanulási képességeket, illetve az élet bármely területén segítsegedre lehet, ha változást szeretnél elérni.
Ha a gyakorlatokat rendszeresen végrehajtják, (gyerekek és felnőttek egyaránt) stimulálják az integrált agyműködést és így nagy mértékben javítják a tanulási lehetőségeiket, így a változás létrejön a problémás területen.
A gyakorlatok könnyűek és élvezetesek, gyors és gyakran drámai javulást hoznak.
Változás az életünkben, akoncentráció, a memória, az olvasás, az írás, a szervezés, a mozgáskoordinációs zavaroknál, illetve képességeket fejleszt. Vizsgadrukk oldásában hatékony és bármely stresszes helyzetben segíthet.
Brain Gym ® és OBO ® fejleszti az agyi idegpályákat a természetes mozgásokon keresztül.
A Brain Gym ®  megalkotója Dr. Paul Dennison PhD 1969-ben kereste a módját, hogy segítse a gyermekeket és felnőtteket, akikről megállapították, hogy  “tanulásban akadályozottak”. Bebizonyították, hogy a megfelelő idegpályákra ható mozgás az agyi integrációt segíti, így a tanulás hatékonyabbá és élvezetesebbé válik. A kutatás oda vezetett, hogy a kineziológia tudománnyá vált.