Tanulásmódszertan / Coaching

Tanulási coaching / Tanulásmódszertan

 

Némiképp összefügg a coachinggal ez a terület, mivel a diákokat is céljuknak megfelelően kell trenírozni. Nem is gondolnánk, mennyire összefügg a két terület!

Tanulásmódszertan cochinggal fűszerezve!
A tehetség sokszínű. Lehet verbális, képi, mozgásos, zenei, logikai vagy érzelmi. Boldogságunk – vagy inkább boldogulásunk – részben attól is függ, hogy megtaláljuk-e a számunkra kellemes, tehetségünknek megfelelő utat. Az, hogy milyen könnyen tanulunk, függ attól, hogy tudjuk e melyik tanulási technika a miénk. Lehet vizuális, auditív, kinesztetikus vagy kevert. Segítek, hogy ez kiderüljön és a megfelelő technikákat is elsajátíthatod hozzá. Természetesen a könnyed tanulást megtámogathatjuk a pedagógiai kineziológiával is.

Kihozzuk belőled is a legjobbat!

Coaching – Hogyan segíthetek

Egy kellemes, nyugodt környezetben találkozunk és beszélgetni kezdünk. Legelőször azt vizsgáljuk meg, hogy tudunk-e együtt dolgozni. Amennyiben úgy érzed, vagy én gondolom azt, hogy nem tudok segíteni neked, úgy nem indulunk útnak. Amennyiben azonban mindketten úgy gondoljuk, hogy közös munkánk számodra megfelelő eredményt hoz elkezdjük a közös munkát. Megkezdjük az utazást. Te mesélsz, én pedig maximálisan csak rád figyelek, de azért néha kérdezek. Sokat kérdezek, és lesznek nehéz, mély, kellemetlen kérdések is. Elkezdjük megismerni egymást. Valóban kíváncsi vagyok, valóban érdekelsz, és az amit magaddal hozol.

Ahogy egyre többet mesélsz magadról felszínre kerül, hogy ki vagy, hogyan érzel,hogyan viselkedsz, és hogyan gondolkozol. Kiderül miben akadtál el, felszínre kerülnek azok a fájdalmas, nehéz témák, félelmeid melyek problémáidat, elakadásaidat, ellenállásaidat okozhatják. Ugyanakkor azok a dolgok is megvilágosodnak előtted, amelyek jelenleg is jól működnek életedben, amelyek, optimizmussal, energiával, szeretettel, hálával töltenek el. Felismered, hogy mik azok, amiket valóban fontosnak tartasz, és azt, hogy ezek miért is fontosak számodra. Feltárod magad előtt, tudatosítod magadban saját legbelső világodat! Olyan részedet, melyet jelen pillanatban még nem ismersz, mert szunnyadó állapotban van.

Ebben a figyelemmel teli légkörben szép lassan megnyílik benned egy átjáró. Egy olyan átjáró, mely saját belső világodba repít. Elkezded úgy látni magad, ahogy  eddig még sosem. Ebből a nézőpontból egyre jobban kikristályosodik számodra, hogy hova akarsz eljutni, mi a célod, ki az akivé válni akarsz. Egyben az is megvilágosodik előtted, hogy milyen megoldások állnak rendelkezésedre, milyen lépéseket kell megtenned jelenlegi helyzeted rendezésére.

A válaszokkal, megoldásokkal Te rendelkezel! Te vagy saját életed szakértője! A kulcs a te kezedben van!

Nem ígérhetem, hogy könnyű lesz, lesznek nehéz pillanatok, nehéz témák, de ezeket a témákat, helyzeteket Te magad hozod, ezek a Te témáid. Azonban a változáshoz, életed rendbe tételéhez ezekkel szembe kell nézned. Szembenézés nélkül nincs változás.  Azt azonban megígérem, hogy ezekben a helyzetekben mindig ott leszek melletted, és maximálisan támogatlak.