Hangvilla kezelés Ohm és Otto hangvillákkal

A hangvillák használatával történő egészségmegőrzés egy olyan kibontakozóban és terjedőben lévő szemléletmód következménye, mely a szinuszos rezgések energiáját állítja az egészség szolgálatába. Az Ohm és Otto hangvillák használata azzal az előnnyel is jár, hogy a testen pontszerűen is lehet alkalmazni, a rezgési energiát fókuszáltan lehet irányítani, ellentétben más thangszerekkel, melyek vagy az egész testfelületre, vagy egy nagyobb test-, vagy csakraterületre hatnak. Az Ohm és Otto hangvillák hangolása különböző zenei vagy spirituális koncepciók szerint történhet.

A hangvillák acélból, magnézium-alumínium ötvözetből, ritkábban kristályból készült párhuzamos szárú villa alakú eszközök, melyek aktivátorhoz ütve meghatározott frekvenciájú hangot bocsátanak ki.

 

Otto terápiás hangvilla:

Ez a speciális hangvilla 128 Hz-re hangolt. A szabályozható súlyoknak köszönhetően lényegesen hosszabb a lecsengési ideje, mint a többi hangvillának, ezért kiválóan alkalmas arra, hogy közvetlenül a test kezelendő területeire, akupunktúrás pontjaira helyezve használják. Rezgései következtében csökkenhet a test feszültsége, jobb lehet a vérkeringés és az energiaáramlás, használatával gyorsan elérhető a mély ellazultság állapota.
Feszültségoldó hatása illetve maga a villa mély hangja (128 Hz) segítheti a félelmek elengedését, bármilyen szorongásos állapotot enyhíthet, szüntethet.
Segítheti a felborult egyensúlyú gyermekek (hiperaktív-adhd-figyelemzavar) rezgéseinek harmóniáját.

Tapasztalatok szerint jól alkalmazható görcsök enyhítésére, fájdalmak csökkentésére, izomlazításra, ugyanis az alacsony frekvenciájú rezgéseknek van a legerőteljesebb fájdalomcsillapító hatásuk. Így a csontok, izmok, ízületek gyógyításában kiemelt szerepet kap ez a frekvencia.

 

Ohm terápiás hangvilla:

 

136,1 Hz-re hangolt Ohm. Hangja egyfajta egyensúlyt hoz létre az emberi lélekben. Nemcsak megnyugtat, de az egyént bizalommal tölti el. Hangja megszólítja a tudatalattinkat is. Fájdalomcsillapításra is jól használható.

 

Disszonancia – diszharmónia: A betegségek az emberi test és lélek rezgéseinek diszharmóniájára vezethető vissza. Ma az emberek idejük jelentős részét konszonanciát nélkülöző akusztikai terekben töltik.

A hangvilla rezgése: Egy hangvillát rezgésbe hozunk, ami rezgési energiáját átadja a levegőnek, mint közvetítő közegnek. A levegőben a rezgés hatásásra sűrűsödések és ritkulások keletkeznek és terjednek tova. A keletkezett nyomásingadozás eljut a fülhöz, és a dobhártyát rezgésbe hozza, hangérzetet keltve az agyban. Ha viszont a hangvilla szárát csontba vezetjük, érzékelni is tudjuk a rezgését. Ha pedig a fül mögötti sziklacsonthoz érintjük, úgy érzékeljük is halljuk is a hangját.